HTML

A hétköznapi tőzsde

Olyan tőzsdével kapcsolatos gyakorlati tapasztalatokat szeretnék megosztani, amelyek segíthetnek mindenkinek hogy előrébb jusson a saját sikerességéhez vezető úton. Ezek a tapasztalatok vegyesek, vannak pozitív és inspirálóak és vannak olyanok is amelyekből azt érdemes megtanulni, hogy mit ne csináljunk. A blog témája a tőzsdei kereskedők mindennapjai. Szeretném, ha lehullna a lepel erről a sokszor misztikusnak tűnő világról és mindenki megtapasztalná mennyire hétköznapi itt minden. Éppen ezért szakmai részleteket csak mértékkel és nagyon világosan megfogalmazva fogok ide kitenni, azért, hogy a tőzsdét még kevésbé ismerők is otthon érezzék magukat. A cél az lenne ezzel a bloggal, hogy mindenki megossza a gyakorlati élményeit és így tanulhassunk egymástól.

Friss topikok

  • Martin Ghiorghe: Üdv! Engem érdekel, és élnék a lehetőséggel a támogatásodat megköszönném. (2015.02.12. 13:18) Tőzsde kft
  • LTT Szabi: Szia 'chartok', Igen sok tévhit lengi körül a tapasztalataim szerint a tőzsde fogalmát. Ezek egy ... (2011.08.20. 11:55) Ismerkedjünk!

Ismerkedjünk!

2011.08.12. 12:40 :: LTT Szabi

Üdvözlök mindenkit ezen a tőzsdével foglalkozó blogon!

A blog célja, hogy a gyakorlatban jól használható információt nyújtson mindenkinek - legyen valaki akár teljesen kezdő, vagy esetleg már rendelkezik tapasztalattal - akit érdekel a tőzsdézés témaköre, azon belül is inkább annak az emberi része (nem az elméletről és technikákról lenne szó első helyen), a kezdőknek információt adni az induláshoz, a tapasztaltabbaknak pedig támogatást a továbbhaladáshoz, hiszen a tőzsde világában a határ a csillagos ég.

Magamról pár szót:
Az első milliómat nem a tőzsdén szereztem, de az biztos hogy az első, tőzsdéről érkezett forintok (1996 TVK részvények) édesebbek voltak minden egyéb jövedelemnél. Azóta is tart a kapcsolat, számomra a tőzsdézés egy olyan hobbi és életforma, amelyről sokáig csak álmodni mertem és most, hogy benne élek, minden nap hálás vagyok a sorsnak, hogy megismerhettem és elsajátíthattam ezt a szakmát.

Ennyit bevezetésképpen. A következő bejegyzésben megkísérlem az első témát feszegetni általánosságban, hogy mit is jelent a tőzsde a gyakorlatban.

Addig is sok sikeres kereskedést kívánok!

Turáni Szabolcs
alias LTT Szabi

4 komment

Címkék: tőzsde tőzsdetanfolyam learn to trade

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapitozsde.blog.hu/api/trackback/id/tr193148357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tamas75 2011.08.17. 20:58:53

Szia!

Nagyon tetszik a blogod. Mivel csak kezdő vagyok a tőzsdézésben, így minden olyan információ érdekelne, ami közelebb visz a sikeres kereskedéshez.
üdv:Tamás

LTT Szabi · http://www.learntotrade.hu 2011.08.17. 21:30:17

Szia Tamás,

Nagyon köszönöm érdeklődésed. A cél az, hogy mindenki, akit érdekel a téma, közelebb kerüljön a tőzsde világához és bemutassam gyakorlati példákon keresztül, mennyire hétköznapi ez a szakma.

Nagyon sok kitartást kívánok a kezdéshez. A tanulás egy hosszabb folyamat, de minden pillanata érdekes és izgalmas, a jutalom pedig szerintem nagyon sokat megér - nem csak anyagi szempontból.

Ha van bármilyen konkrét témajavaslatod, amiről szívesen olvasnál, akkor jelezd itt kérlek, vagy e-mailben és akkor ki tudok térni rá részletesebben is.

Üdv,

LTT Szabi

chartok.hu · http://www.chartok.hu 2011.08.20. 08:50:34

Korrekt, hogy segíteni szeretnél a kezdőknek, amit nagyon jó dolognak tartok. Sokan egyből fejest ugranak a mély vízbe és nem sok idő után megfulladnak benne.

LTT Szabi · http://www.learntotrade.hu 2011.08.20. 11:55:47

Szia 'chartok',

Igen sok tévhit lengi körül a tapasztalataim szerint a tőzsde fogalmát. Ezek egy része túlságosan pozitív színben tünteti fel ezt a szakmát (illúzió) - nagyon könnyen és nagyon gyorsan életreszóló vagyonra lehet szert tenni a segítségével. Másrészük valami hétköznapi emberek részére elérhetetlen, csakis kiváltságosok - esetleg ördögtől származó lények - zárt gyülekezetének képzeli el. Pedig ez is egy ugyanolyan szakma mint bármelyik más a világon. Meg lehet tanulni, el lehet sajátítani kellő elkötelezettséggel és kitartással.

Nagyon köszi a bíztatást és a visszajelzésed. Ha hasznosnak gondolod a kezdeményezést kérlek oszd meg ismerősi körödben. Ha csak egyvalakinek is segít az itt leírtak, akkor már megérte :)

Üdv,

LTT Szabi
süti beállítások módosítása